Over praktijk Esther

­

Ik ben Esther van Grootheest..

..moeder van twee dochters en twee zoons. Van jongs af aan wilde ik altijd al juf willen worden.  Uiteindelijk heb ik vierentwintig jaar met heel veel plezier in het onderwijs gewerkt. In deze jaren heb ik voor groep 1 t/m groep 8 gestaan. In al die jaren heb ik vele waardevolle gesprekken met kinderen en ouders mogen voeren. Heb ik veel kinderen, ouders, hulpverleners, collega’s leren kennen. Leerde ik van kinderen en van de gesprekken met ouders en hulpverleners.

Ik heb mogen ervaren hoe fijn het is wanneer je samen met ouders, in het belang van het kind, stappen kunt zetten wanneer het even wat minder goed gaat.

Met name de laatste jaren in het onderwijs ging deze behoefte steeds meer uit naar kinderen die extra aandacht nodig hadden, kinderen waar het niet allemaal vanzelf gaat of die het moeilijk hadden. Kinderen hebben mijn hart. Ik wilde de kinderen zo goed mogelijk begrijpen en hen helpen. Ik heb inmiddels als speltherapeut de kracht van het spel bij kinderen mogen ervaren. Ik leerde hen door spel beter begrijpen en daardoor ook helpen.

Ik gun elk kind die om welke reden dan ook niet goed in zijn vel zit de kracht van spel te ervaren. Waardoor het kind weer goed in zijn vel komt te zitten en kan gaan stralen.

Missie en visie

Ik bied hulp aan kinderen en opvoeders om kinderen op een laagdrempelige en warme manier te ontvangen in mijn praktijk.
Ik doe dit met heel veel plezier, warmte, vertrouwen, echtheid en empathie. Het kind krijgt daarbij zoveel mogelijk de regie over zijn eigen proces waardoor de betrokkenheid en zelfredzaamheid wordt vergroot. 

Na het afsluiten van een traject heeft het kind groei laten zien in het gevoel van eigenwaarde en vertrouwen in zichzelf en anderen.

Werkdagen en bereikbaarheid

Dinsdag en vrijdag 9:00 uur – 17:00 uur.
Wanneer er vragen zijn neem dan gerust contact op, per mail of telefonisch. Uw gegevens worden
alleen gebruikt om contact met u te kunnen opnemen.

Studies en opleidingen

Master Speltherapie, CHE Ede
PABO, de Driestar Gouda
Agogisch Werk, Saldenus College Amersfoort